top of page

Národní házenkáři jdou po zimní pauze znovu do boje

Začátek dubna bývá tradičně spojen se startem soutěží národních házenkářů a nejinak tomu bude i letos. Již o tomto víkendu se naplno roztočí kola nejvyšších soutěží mužů i žen.


Vše odstartuje sobotní předehrávka 16. kola 1. ligy mužů mezi TJ Sokol Podlázky a KNH MS Brno, která se kvůli rekonstrukci hřiště domácího celku musí odehrát od 15 hodin v nedalekém Bakově. V neděli je pak na programu kompletní 13. kolo, v němž Podlázky pojedou do pražských Čakovic a celek z Brna se přesune do Krčína. Oba zápasy začínají v 11 hodin, stejně jako utkání Dobruška – Svinov.

Ještě o půl hodiny dříve přivítají Nýřany v záchranářském souboji Baník Most. Na programu jsou i dvě západočeská derby, lídr tabulky a čerstvý vítěz Českého poháru, vrcholné soutěže v hale, TJ Příchovice přivítá od 16 hodin Nezvěstice a už dopoledne (11.00) přijedou do Přeštic úřadující mistři ze Sokola Tymákov.

Hned o druhém hracím víkendu 13. a 14. dubna mají muži na programu dvoukolo a jeden zápas se předehrává i ve 2. lize skupině A.

Dvě atraktivní derby nabídne úvod finálové skupiny 1. ligy žen, už dopoledne od 9.30 přivítají obhájkyně mistrovského Sokola Dobruška sousední Sokol Krčín a od 16 hodin se potom hraje na západě Čech, do Tymákova přijedou Přeštice.

Oba celky se nedávno utkaly na finálovém turnaji Českého poháru v Dobrušce, který byl pro většinu účastníků generálkou na ligové boje. Úspěšnější byl Tymákov, který ve vzájemném souboji vyhrál vysoko 31:13. A protože zvládl i další dvě utkání, zvedl nad hlavu trofej pro vítěze. Přeštické ženy skončily jen vinou horšího skóre třetí za domácí Dobruškou, s níž remizovaly 26:26. Národní házenkářky z Tymákova ovládly i předávání individuálních ocenění při vyvrcholení halové soutěže, když měly ve svých řadách nejlepší brankářku (Barbora Houhová), obránkyni (Karolina Mertlová) i útočnici (Pavla Šmídlová). Pouze pořadí střelkyň opanovala s 35 góly domácí Petra Vošlajerová.

Mezi muži se z prvenství ve 49. ročníku Českého poháru radovali Příchovičtí, kteří sice ztratili bod remízou s Tymákovem (11:11). Další dva zápasy – s Dobruškou (19:11) i druholigovým 1. NH Brno (19:12) – však vyhráli, a protože jejich regionální rival na závěr turnaje ztratil další remízou (22:22) s domácí Dobruškou, mohli se radovat z trofeje. V mužích si individuální ceny rovnoměrně rozdělili vítězové z Příchovic, kteří měli ve svém středu nejlepšího obránce (Václav Brada) a útočníka (Ondřej Hošťálek) finálového turnaje, z Tymákova pak zase byl nejlepší gólman (Václav Majer) a nejlepší střelec (Jan Jahoda).


Kompletní informace k ligovým soutěžím i Českému poháru naleznete v sekci SOUTĚŽE.


.


258 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page